Close

POZIV ZA UČEŠĆE – DIGITALNI INOVACIONI HUB: Motor razvoja i regionalnog povezivanja ekonomija

30 Aprila, 2024

Digitalni inovacioni hub IDEMO će 16. maja 2024. godine organizovati događaj pod nazivom ,,Digitalni inovacioni hub: Motor razvoja i regionalnog povezivanja ekonomija’’. Događaj će se održati u prostorijama hotela Courtyard by Marriott u Banjoj Luci.

Da biste učestvovali na događaju, potrebno je da popunite PRIJAVNI OBRAZAC.

Struktura radionice:

PANEL I – Digitalizacija poslovnih procesa: Ključ konkurentnosti i profitabilnosti malih i srednjih preduzeća

PANEL II – Budućnost inovativnih ekosistema

One-on-one – Poticanje promjena: Vodič kroz mogućnosti EU finansiranja za inovacije

Agendu možete pronaći OVDJE.

Ključne teme događaja će biti digitalizacija radnih i proizvodnih procesa, mogućnosti koje pruža regionalno povezivanje, korištenje dostupnih sredstava i realizacija inovativnih projekata.

Registracija učesnika počinje u 9 časova uz kafu dobrodošlice i izjave za medije. Tokom događaja, biće predstavljeni rezultati i dostignuća, uz demonstraciju usluga DIH-a IDEMO i planova za budući period. Paneli će se baviti temama poput digitalizacije radnih procesa, budućnosti inovativnih ekosistema i finansiranja kroz saradnju s FundingBox-om. Događaj će završiti uz ručak i networking.

IDEMO je jedan od podržanih digitalnih inovacionih hubova u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća/EU4DigitalSME“. DIH IDEMO čine Inovacioni centar Banja Luka, Razvojna agencija Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Agencija za razvoj preduzeća EDA.

Cilj digitalnog inovacionog huba IDEMO je da malim i srednjim preduzećima pruži stručnu podršku u procesu digitalne transformacije.

Projekat koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), usmjeren je na uspostavljanje i podršku razvoju digitalnih inovacionih hub-ova (DIH) u Bosni i Hercegovini. Projekat implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).