Close

Održana radionica: Trendovi u industriji sa fokusom na automatizaciju i primjenu informacionih tehnologija i vještačke inteligencije u današnjoj industriji

20 Februara, 2024

Digitalni inovacioni hub IDEMO održao je radionicu “Trendovi u industriji sa fokusom na automatizaciju i primjenu informacionih tehnologija i vještačke inteligencije u današnjoj industriji” 19. februara 2024. u Privrednoj komori Republike Srpske.

Radionica je bila namijenjena kompanijama zainteresovanim za digitalizaciju procesa u proizvodnji i institucijama i organizacijama koje pružaju podršku MSP.

Radionica je bila jedinstvena prilika da se učesnici upoznaju s najnovijim dostignućima u industriji, razmijene iskustva i stvore kontakte s relevantnim učesnicima iz oblasti digitalizacije procesa u proizvodnji. Uz predstavljanje konkretnih studija slučaja od strane Prima ISG Gradiška, učesnici su dobili uvid u primjenu najmodernijih tehnologija u praksi.

Neke od ključnih tema radionica bile su istorijski razvoj industrije, trendovi u industriji, kao i studija slučaja firme Prima ISG Gradiška. Nakon radionice, učesnici su imali mogućnost postavljanja pitanja.

Radionicu su vodili prof. dr Miloš Ljubojević i Velibor Đalić, ma – viši asistent.

IDEMO je jedan od podržanih digitalnih inovacionih hubova, a kojeg čine Inovacioni centar Banja Luka, Razvojna agencija Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Agencija za razvoj preduzeća EDA. Cilj digitalnog inovacionog huba IDEMO je da malim i srednjim preduzećima pruži stručnu podršku u procesu digitalne transformacije.

Radionica je organizovana u okviru projekta EU4DigitalSME, koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne republike Njemačke (BMZ), usmjeren je na uspostavljanje i podršku razvoju digitalnih inovacionih hub-ova (DIH) u Bosni i Hercegovini. Projekat implementira Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).