Close

Održan završni događaj projekta DIH IDEMO

22 Maja, 2024

DIH IDEMO organizovao je i održao završni događaj ,,Digitalni inovacioni hub: Motor razvoja i regionalnog povezivanja ekonomija” 16.5.2024. godine u prostorijama hotela Courtyard by Marriott u Banjoj Luci.

Događaj je počeo pozdravnim govorom i prezentacijom DIH-a IDEMO tokom koje su predstavljeni rezultati i dostignuća DIH-a IDEMO, kao i planovi za budući period. Zatim, započeo je prvi panel ,,Digitalizacija poslovnih procesa: Ključ konkurentnosti i profitabilnosti malih i srednjih preduzeća”. Govornici su bili Dragan Vučić (Cyclos Systems), Aleksandar Danon (Poslovni mentor) i Zebir Filović (No Limit Technology), a moderator panela bio je Goran Janković (Eda).

Prezentacija rješenja ,,Business administration digital dock” Srđana Bjelića (Supernova, Blicnet) i prezentacija programa Digital Europe Sandre Memišević (DEI) prethodila je početku drugog panela.

U drugom panelu ,,Budućnost inovativnih ekosistema” su učestvovali Antonio José Castro (FundingBox) i Tomislav Plesec (AI & gaming EDIH), a moderator je bio Siniša Begović.

Nakon panela, održan je i ,,One-on-one – Podsticanje promjena: Vodić kroz mogućnosti EU finansiranja za inovacije” u kom su učestvovali Maria Roca (FundingBox) i Siniša Marčić (RCC). Maria Roca je zatvorila događaj naglascima i završnim riječima.

Događaju su pristustvovali predstavnici mnogih malih i srednjih preduzeća, institucija i međunarodnih organizacija.

IDEMO je jedan od podržanih digitalnih inovacionih hubova u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća/EU4DigitalSME“. DIH IDEMO čine Inovacioni centar Banja Luka, Razvojna agencija Republike Srpske, Privredna komora Republike Srpske, Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Agencija za razvoj preduzeća EDA.

Cilj digitalnog inovacionog huba IDEMO je da malim i srednjim preduzećima pruži stručnu podršku u procesu digitalne transformacije.

Projekat koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ), usmjeren je na uspostavljanje i podršku razvoju digitalnih inovacionih hub-ova (DIH) u Bosni i Hercegovini. Projekat implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).