Close

Media Brunch

9 Jula, 2024

U petak, 14. juna, prostorije Inovacionog centra Banja Luka bile su domaćin događaju koji je okupio novinare i predstavnike poslovne zajednice – EU4DigitalSME Media Brunch. Ovaj susret je bio prilika da se predstavi rad Digitalnog inovacionog huba IDEMO, ključnog elementa projekta “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini/EU4DigitalSME”.

Na događaju je naglašeno da ulaganje u digitalne tehnologije omogućava preduzećima da postanu agilnija, inovativnija i bolje prilagođena izazovima globalnog tržišta. Predstavnici poslovne zajednice i relevantne institucije su se složili da je digitalizacija ključna za unapređenje ekonomskih procesa u preduzećima, što ne samo da povećava investicije već i omogućava izlazak na evropska i međunarodna tržišta.

Digitalni inovacioni hub IDEMO je podržan u okviru projekta EU4DigitalSME, koji sufinansiraju Evropska unija i Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne republike Njemačke (BMZ). Projekat je usmjeren na uspostavljanje i podršku razvoju digitalnih inovacionih hubova (DIH) u Bosni i Hercegovini, a implementira ga Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ).

Ovaj događaj je bio prilika za razmenu ideja i dalju podršku inovacijama u poslovanju, što će sigurno doprinijeti jačanju konkurentnosti domaćih preduzeća na globalnom tržištu. Uz podršku EU4DigitalSME, IDEMO nastavlja da bude ključna tačka za digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.