Close

Digital Transformation SUMMIT 2024

11 Jula, 2024

Predstavnici DIH IDEMO su imali priliku da učestvuju na drugom summit-u o digitalnoj transformaciji koji je održan na prekrasnoj Madeiri, okupivši ključne lidere iz Evropske komisije, vlada, akademskih zajednica i industrije. Glavni cilj ovog skupa bio je razmatranje izazova i prilika za postizanje vizionarskih ciljeva Evropske unije do 2030. godine.

Glavne Teme

  1. Zdravstvo: Diskusije su se fokusirale na inovacije u zdravstvenoj industriji, uključujući digitalizaciju zdravstvenih usluga, telemedicinu, te primenu novih tehnologija za poboljšanje zdravstvene zaštite i efikasnosti.
  2. Industrijska proizvodnja: Raspravljalo se o načinima na koje digitalne tehnologije mogu transformisati industrijsku proizvodnju, sa posebnim naglaskom na automatizaciju, IoT (Internet of Things), te pametne fabrike.
  3. Pametni gradovi: Učesnici su istraživali koncepte pametnih gradova, uključujući upotrebu tehnologija za poboljšanje urbanih usluga, održivost, saobraćaj, i kvalitet života građana.
  4. Energetika: Diskusije su se dotakle digitalne transformacije u sektoru energetike, sa fokusom na obnovljive izvore energije, pametne mreže, te energetski efikasne tehnologije.
  5. Green, circular i digitalna ekonomija: Učesnici su se bavili temama održive ekonomije, cirkularnih ekonomskih modela, te kako digitalne inovacije mogu podstaći zelene inicijative i ekonomski rast.

Umrežavanje i Saradnja

Ovaj događaj je privukao raznoliku publiku, nudeći veliki potencijal za umrežavanje i saradnju. Učesnici su imali priliku da se povežu sa stručnjacima iz različitih sektora, razmene ideje i iskustva, te razviju nove poslovne kontakte. Panel diskusije, radionice i neformalne sesije omogućile su interaktivnu razmenu znanja i najbolje prakse među prisutnima.

Zaključak

Digital Transformation SUMMIT 2024 nije samo pružio platformu za diskusiju o digitalnim inovacijama i njihovom uticaju na različite industrije, već je i otvorio vrata za buduće saradnje i projekte koji će doprineti ostvarivanju ciljeva Evropske unije do 2030. godine. Događaj je bio izvanredna prilika za sve prisutne da se informišu, inspirišu i aktivno učestvuju u oblikovanju digitalne budućnosti Evrope.